Onsdag  28  Oktober  2020 

Vår första hjärtstartare uppsatt

Hjärtstartare

För cirka ett år sedan beslutade man i LIONS Club Oskarström att samla in pengar till en hjärtstartare för central placering i Oskarström.  Beslutet kom efter att några LIONS medlemmar var först på plats när en person råkade utför ett plötsligt hjärtstopp. Tack vare rådigt ingripande av två LIONS medlemmar kunde personen i fråga räddas till livet genom att hjärt-lungräddning utfördes tills ambulans anlände och de kunde få igång hjärtat igen med defibrillator.  Man konstaterade då att en hjärtstartare hade underlättat situationen, en hjärtstartare som då inte fanns annat än möjligen på vårdcentralen som då var stängd eftersom det var helg. Dessutom ligger vårdcentralen i utkanten på andra sidan samhället och avståndet att hämta den var långt. Därför beslutade man i klubben kort därefter att samla in pengar till en hjärtstartare som kunde placeras på en central plats med hög tillgänglighet. Valet föll på ICA butiken som ligger mitt i centrum och som har bra öppettider vilket gör att möjligheten att få tag i hjärtstartaren vid en akut situation är stor.

Under ett års tid har klubben nu samlat in pengar genom bössinsamlingar och bidrag från både företag och privatpersoner och fredagen den 17 februari så överlämnades äntligen hjärtstartaren av LIONS President Bengt Ekeroth till ICA butikens ägare Magnus Törnlund vid en enkel ceremoni. Dessförinnan hade delar av personalen utbildats i att använda hjärtstartaren av företaget Utbildningsservice i Halmstad AB som även levererat själva hjärtstartaren och dessutom bidragit stort till insamlingen. Hjärtstartaren är självinstruerande med talande instruktioner och så enkel att använda att vem som helst skall kunna använda den men har man övat på den innan är det lättare att använda den vid en akut situation. . Därför kommer hela personalen på sikt att få ta del av samma utbildning liksom personal vid kringliggande butiker. Allt genom LIONS Club Oskarströms försorg.

Lions Club Oskarström fortsätter nu sin insamling för att kunna skänka ännu en hjärtstartare för placering på andra sidan samhället. Den som tycker att detta är ett viktigt ändamål kan sätta in pengar på LIONS bankgiro 427-3744 och märka inbetalningen ”Hjärtstartare”. De som skänker 1.000 Kr eller mer får med sitt namn på en tavla som kommer att sättas upp jämte hjärtstartaren , den som skänker 5.000 Kr eller mer får ett hedersomnämnande.

Lions Club Oskarström vill tacka följande företag och privatpersoner för deras bidrag.

Med stort tack för generösa gåvor från.
Familjen Leif Gustavsson, Utbildningsservice i Halmstad AB
Även ett tack för gåvor från

Sennans Buss AB, Eva och Lars-Olof Winther, Ynners Skyltar, Kerstin och Bo Persson samt alla som lagt pengar i våra insamlingsbössor.

LIONS President

Bengt Ekeroth

 
Händelser i närtid
Inga evenemang
Annons
Bli medlem
Kan du tänka dig att investera lite av din fritid för en god sak?

Är du en kvinna eller man, nysvensk eller svensk som vill arbeta enligt LIONS syften och etik. Är du kreativ, har friska idéer och gillar att umgås under trevliga former. Passar detta in på dig bör du bli medlem i LIONS. Klicka på menyvalet "Bli medlem" och fyll där i kontakt formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Välkommen - du behövs!