Årligen gör vi ett antal aktiviteter för att samla in pengar till vår hjälpverksamhet. Det är ofta åtekommaned aktiviteter från år till år men ibland kan det vara en enstaka företeelse för ett speciellt tillfälle.

Nedan kan du läsa lite om våra olika insamlingsaktiviteter.

Valborgsfirande

MajbrasaValborgsmässofirandet vid “Furudungen” utmed Nissan varje vår har varit en uppskattad tradition i många år nu och är en av våra två största aktiviteter på året. Fint samarbete med scoutkåren, uppskattade lotterier, brasan och vårt stora fyrverkeri liksom goda vårtalare och sångkör har gjort att tittarsiffran stadigt växer med åren. Varje Valborg delar vi också ut vårt ungdomsledarstipendie. Stipendiet delas ut till någon ledare i klöubb eller förening som gör betydande insatser vår våra ungdommar på orten. Ni kan vara med och påverka vem som skall få detta stipendie genom att nominera kandidater.

Till varje Valborg delar vi numera också ut ett gratis programblad till alla hushåll i Oskarström med omnejd. Stort tack till alla företag som ställer upp och annonserar i detta programblad och därmed stöttar vår hjälpverksamhet.

Julmarknad

JulmarknadLIONS julmarknaden i Oskarström är en instutition, lika gammal som klubben själv. Utseende plats och form har varierat lite genom åren. Numera har vi återgått till en tradionell julmarknad med knallar och våra egna lotteristånd och givetvis ett tomtebesök för barnen. Platsen är Mossetorget i centrala Oskarström och tiden är alltid andra söndagen i advent. Här kan du prova lyckan på några av våra aktiviteter. Fiskdamm för de minsta, Peka rätt, chokladhjul lax eller skinklotteri och givetvis våra uppskattade varuhinkslotterier. Även lokala butiker ställer upp med stånd där man säljer allt från pynt och hantverk till bakverk. Ortens skolklasser brukar också närvara med försäljning för att samla pengar till sin klasskassa inför skolresor och dylikt. Showgruppen "Tonåringarna" anordnar dans kring granen och har man tur kan även självaste tomten komma och besöka barnen.

Världens Barn

Insamling till världens barn

Varje år i oktober månad deltar vi i LIONS Club Oskarström tillsammans med flera andra hjälporganisationer i insamlingen till Världens Barn. Vi står i regel vid några av våra varuhus och skramlar med våra insamlingsbössor. Av insamlade medel får LIONS sedan tilbaka en viss del för att satsa i sina projekt för att hjälpa utsatta barn i utvecklingsländer. De senaste åren har LIONS satsat på synvård och mödravård i Morogoro, Tanzania.

Du kan läsa mer på LIONS hemsida för Världens barn.

Tack vare er givmildhet så samlar vi i LIONS Club Oskarström årligen in  5 - 10.000 Kr till Världens Barn.

Tack för att ni hjälper LIONS att hjälpa!

Konsert

JazzkoncertEn relativ ny företeelse för oss i LIONS CLUB Oskarström är att vi arrangerar (jazz) konsert för att samla in pengar till vår hjälpverksamhet. Till vår hjälp har vi kyrkan i Oskarström som upplåter lokaler för ändamålet och artister som ställer upp gratis eller till starkt reducerat gage. Tyvärr är publiken i Oskarström svårflirtad och är det inte mycket kända artister vågar nästan ingen komma. Senaste konserten vi hade gjorde Linda Runesson och OA Larsson Klang ett fantastikt och bejublat framträdande. Tyvärr var det inte så många som fick bevittna detta men vi återkommer nog med ett nytt försök med en ny koncert så småningom någon gång.

Ungdomsledare
LIONS CLUB Oskarström inbjuder allmänheten att nominera kandidater till LIONS CLUB Oskarströms ungdomsledarstipendium.

Enda kravet är att kandidaten skall vara verksam inom Lions Club Oskarströms verksamhetsområde och vara engagerad inom ideellt ungdomsarbete. Senast den 31 mars måste vi ha ditt förslag på kandidat. Stipendiet delas ut i samband med LIONS Valborgsfirande den 30/4.